Ingioco

Advies | Sociaal werk | Music

Music

Al van kleins af aan speelt muziek een grote rol in mijn leven. Van mijn 7e tot 19e levensjaar kreeg ik muziekles, klassiek orgel.

In mijn studententijd maakte het klassieke werk plaats voor keyboards, piano’s en synthesizers. Vele instrumenten passeerden de revue, terwijl mijn smaak en stijl intussen vorm en inhoud kreeg. Verderop kan je lezen hoe mijn setup er nu uitziet, waar ik ook beschrijf welke sound ik daarmee nastreef.

Foto: Wijnand Jansen

Van Bach naar rock lijkt een grote stap, maar is het in feite niet. Beide stijlen hebben een zekere transparantie en wetmatigheid in het DNA. Ruim 12 jaar was ik toetsenist en initiatiefnemer van de (gospel) band Released. De twee EP’s die destijds zijn opgenomen zijn nog steeds online te beluisteren.

Na het beĆ«indigen van de activiteiten van Released heb ik me toegelegd op het verder leren bespelen van het Hammond orgel. Ik wilde me graag ontwikkelen ten aanzien van het leren van de Hammond-blues, inclusief het bassen met de linkerhand. Stap voor stap maak ik me deze muzikale ’taal’ eigen met behulp van mentor Frank Montis.

Als pianist word ik daarnaast regelmatig gevraagd een bijdrage te leveren aan protestants-christelijke diensten in diverse formaties.

Toetsenist nodig? Neem contact met me op en dan bespreken we de mogelijkheden.

© 2024 Ingioco

Thema door Anders Norén